my holiday.............

2:26 AM / Posted by aku_joji /

sedikit coretan pasal cuti aku...hehe. xpi xda papun yg best psal cti ni..cuti ni adalah cuti yg pling x puas..abeh ja cuti trus da test..epo,ece,ese,ecm....4 paper g..

cuti ni bnyk buka buku je...but...byk ganguan ble study kat umah..tv la..kwn dtg umah la..men gme la..hehe.. cuti ni aku berkesempatan melawat sekolah lma aku...mrsm pendang..sudah 3 thun...bila smpai je kat depan gate mrsm..teringat lak kenangan2 manis waktu kat mrsm dulu...huhu..knangan pahit pun ada...start dri gate...jumpa guard dlu...hehe...xsangka guard pun x berubah,,masih knal lgi muka..then aku n kn2 g kat pejabat utk amek sjil bi n spm..seronok gak dpt jumpa cikgu2...byk gak kna tnya soklan..stdy mana la?kos apa la?bpa thun lgi nak abes?...haha..bygkan setiap cikgu yg jumpa pasti akn tnya cmtu...minggu tu bdak2 form 1 n form4 bwu msuk...so tringat blek kenangan waktu mula2 msuk dlu..

pas abeh tawaf stu bilik guru tu..pastu cikgu ibrahim lanja kat cafe..byk gak la nasihat dpt dari cikgu2... tpi hmpir separuh cikgu2 kat situ cikgu baru..pengetua pun owg bru..

then..pastu kmi nek keta pusing maktab...byk gak la perubahan..dah ada gerai2 makanan..tempat2 mcm wakaf n pondok pun dah byk..ds pun dah tukar warna...byk gak papan tanda..ceria sket.. tpi pokok getah je yg semakin berkurang... dulu kat situ la aku n kwn2 men.

pas abeh mlawat maktab..kami pun terus ke as men boling kat pasific..seronok gak dpt men ngn kwn2...bkn slalu nak jumpa...msing2 bzy ngn study msing2..

papun...paling best untuk cuti ni ialah dpt ingat sikit memori lama kat pendang dulu..huhu...teringat blek zaman muda2 dulu...

0 comments:

Post a Comment